Ücretsiz Danışmanlık

Kanada Sertifika ve Diploma Programları

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

Pahlivan
Danışman
Pahlivan R.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Kanada’da Sertifika ve Diploma Programları genelde kolejlerde ve üniversitelerde bulunan ve belirli bir alanda uzmanlaşmaya odaklanan eğitim programlarıdır. Kanada Sertifika ve Diploma ve diploma programları; işletme, bilgi işlem teknolojileri, turizm ve otelcilik, muhasebe, bilgisayar, reklamcılık, hukuk, pazarlama, finans, insan kaynakları yönetimi, halkla ilişkiler gibi birbirinden farklı birçok bölümü kapsamaktadır. Bu programlarda hedeflenen öğrencilerin mezuniyetleri ardından iş hayatına kısa sürede ve kolayca adapte olmalarını sağlamaktadır.

1. Kanada Sertifika ve Diploma ve Diploma Programları Nedir?

Kanada’da 8 haftadan 3 yıla kadar sürebilen Sertifika ve Diploma eğitim programları da Kanada üniversiteleri kadar yaygındır. Son yıllarda öğrencilerin en çok tercih ettiği programlar arasında yer alan diploma ve sertifika programları üniversitelerin aksine teknik ve sanat alanında kısa veya uzun süreli programlar ile öğrencileri doğrudan çalışma hayatına hazırlamaktadır. 

Ayrıca öğrenciler son dönemlerde yaygın olan Kanada’da çalışma hakkı ve Kanada’da oturum başvuruları için de diploma ve sertifika programı tercih etmektedir. Diploma ve Sertifika programları kapsamında maaşlı işe yerleştirme ve ücretsiz staj gibi birçok olanak bulunur. Öğrenciler bu gibi konulardan faydalanarak gelir elde ettikleri gibi yurt dışında çalışma tecrübesi de elde eder. Detaylı bilgi için iletişime geçiniz.

Kanada’da 1 yıllık bir eğitimin ardından 1 senelik bir çalışma hakkına sahip olmak mümkündür. Öğrenciler 1. yıllarını tamamladıktan sonra bir başka programa geçiş yaparak eğitim sürelerini 2 yıla çıkarabilmektedir. Bu sayede 3 yıllık bir çalışma hakkına da sahip olabilirler.

Kanada Sertifika ve Diploma programları; çoğunlukla kolejlerde ve üniversitelerde bulunan ve spesifik bir bölümde uzmanlaşmayı amaçlayan eğitim programlarıdır. Yani Kanada Sertifika ve Diploma programları, akademik kariyerden ziyade mesleki alanda kendini geliştirmek isteyen adaylara yöneliktir. Programın amacı, alanında profesyonel eğitim almak ve sonrasında staj yaparak tecrübe sahibi olmaktır.

Kanada’da Sertifika ve Diploma Programlarında; öğrencilere eğitim alırlarken yarı zamanlı çalışma hakkı verilir. Ayrıca pek çok eğitim programının bir kısmı Co-Op dönemini de kapsamaktadır. Bu Co-Op döneminde öğrenciler tam zamanlı staj yaparak, genel itibari ile tam zamanlı çalışan maaşı da almaktadır. Stajlar genellikle maaşlı olmakla birlikte ücretsiz bir staja yerleştirilme ihtimali olduğunu da bilmelisiniz. Bilhassa, Vancouver ve Toronto gibi büyük şehirlerde sunulan bu sertifika ve diploma programlarında öğrenciler, daha çok 6 ay eğitim + 6 ay CO-OP (Maaşlı Staj) veya 1 yıl eğitim + 1 yıl Co-Op seçeneklerini değerlendirir.

 

2. Kanada CO-OP Programları Nedir?

Co-Op (Cooperative Education Program); teorik eğitim ile uygulamalı çalışma sürecini bütünleştirmeyi hedefleyen bir eğitim modelidir. Kanada CO-OP sertifika ve diploma programları, Kanada’da eğitim ve maaşlı staj programları olarak da bilinmektedir. Programlar Kanada’daki kolejler ve üniversiteler tarafından, sektörde ihtiyaç duyulan alanlara nitelikli personel yetiştirmek amacı ile özel bir müfredata göre düzenlenir. Bazı Kanada College programlarında öğrenciler başarı ile tamamladıkları her bir modül için sertifika almakta ve program bitiminde hem modüller için sertifikalara hem de diplomaya sahip olmaktadır. Programlara başvurabilmek için en az lise mezunu olmak gereklidir. Programlar Kanada’da Özel kolejler, Devlet kolejleri ve üniversiteler tarafından sunulmaktadır.

Program sürenize göre eğitiminiz sonunda alacağınız diploma ile Kanada’da 1 ila 3 sene daha çalışıp yaşayabilirsiniz. 3 sene sonunda Kanada’da yani kalıcı oturum izni başvurusu yapmaya hakkına sahip olursunuz. Bu programların en büyük avantajı, eğitim dönemi boyunca yasal olarak çalışma hakkına sahip olunmasıdır. Yani eğitim alırken aynı zamanda çalışabilir ve yaşam masraflarınızı karşılayabilir hatta paranızı biriktirebilirsiniz.

 

3. Kanada Sertifika ve Diploma Programına Katılmanın Avantajları Nelerdir?

Belirlediğiniz bir alanda profesyonel düzeyde eğitim alırsınız. Akademik döneminizdeki bu teorik eğitiminizi tamamladıktan stajınızı yaparak çalışma tecrübesi edinir, yaşam masraflarınızı rahatlıkla çıkarabilir ve tüm dünyada geçerli bir sertifika veya diploma alırsınız.

 

4. Kanada’da Maaşlı Staj (Co-Op) Nasıl Yapılır?

Kanada Sertifika ve Diploma programlarına katıldığınız zaman, programınızın türüne göre aynı sürede veya daha kısa sürede maaşlı staj yapabilirsiniz. Stajlar genelde tam zamanlı çalışma şeklindedir. Böylece profesyonel iş hayatınız için tecrübeli ve hazır olursunuz. Maaşlı Staj programlarına kayıt için Tıklayınız.

 

5. Kanada’da Çalışma Hakkı Nasıl Kazanılır?

Kanada Sertifika ve Diploma programlarını tamamladığınız zaman, Co-Op programlarında staj yapacağınız firmalar genel itibari ile okulların kariyer merkezlerinde, size atanan kariyer danışmanınız tarafından belirlenir. Stajınız boyunca haftada 40-44 saat yasal çalışma hakkına sahip olursunuz.

 

6. Kanada’da Sertifika ve Diploma Programı Sonrasında Vatandaşlık Başvurusu Yapılabilir mi?

Kanada devlet kolejlerinde 1 senelik eğitim aldığınızda, eğitiminizin ardından 1 senelik çalışma şansına sahip olabilirsiniz. Kanada’da devlet kolejlerinde 2 senelik eğitim aldığınızda ise, haftada 20 saat çalışma şansı elde edeceksiniz. 2 senelik eğitimin ardından ise, 3 senelik yasal çalışma hakkına sahip olabilirsiniz. Sonrasında ise aldığınız bu eğitim ve çalışma süreleri üzerinden göçmenliğe başvurabilirsiniz.

 

7. Kanada’da Eğitim Yoluyla Oturum Hakkı Nasıl Alınır?

Mezuniyet sonrası çalışma izni (The Post-Graduation Work Permit – PGWP); Kanada’da eğitimini tamamlamış mezunlara tanınan bir çalışma izni ile, sertifika programlarının sonrasında 3 yıla kadar Kanada’da çalışma izni elde edebilirsiniz. Kanada’da yaşamayı düşünen öğrenciler için en doğru başlangıç PGWP için uyumlu bir programa başlamaktır.

 

8. Kanada Sertifika ve Diploma Programlarına Başvuru Şartları Nelerdir?

En az 18 yaşında olmanız, en az Lise mezunu olmanız ve en az B1 seviyesinde İngilizce dil bilgisine sahip olmanız gerekir. Bazı programlarda dil yeterlilik için seviye daha yüksek olabildiği gibi belirli diploma programlarına başvuru için lisans mezunu olmak gerekebilmektedir.

Başvuran kişiler, dil seviyelerini uluslararası geçerliliği olan sınav skoru ile kanıtlamalıdır. Bu sınavlar, IELTS, TOEFL, PTE’den biri olmakla birlikte bazı eğitim kurumları Duolingo puanı da kabul edilebilmektedir.  Eğer böyle bir skorunuz yoksa; kolejler eğitiminiz öncesinde dil eğitiminizi almalısınız. Sonrasında ise, İngilizce seviyenize göre sertifika ve diploma programlarına katılabilirsiniz. Belirli Kolejler kendi bünyelerinde İngilizce eğitimler için ayrı bir kampüs bulundurmaktadır. Bu kampüslerde İngilizce eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler herhangi bir sınav puanı gerekmeksizin belirli programlara başlayabilmektedir.


9. Kanada’da Sertifika ve Diploma Programları Bölümleri Nelerdir?

Kanada Kolejlerinde 9000’den fazla Sertifika ve Diploma programı sunulmaktadır. En çok tercih edilen bölümler şunlardır: Daha Detaylı bilgi ve güncel fiyatlar için lütfen iletişim Formumuzu doldurun.
 

İşletme Uluslararası Ticaret
Satış ve Pazarlama Dijital Pazarlama Uzmanlığı
İnsan Kaynakları Yönetimi Proje Yönetimi
Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Dış Ticaret Yönetimi
Ekonomi Turizm ve Otel İşletmeciliği
Sağlık Aşçılık

 

10. Kanada Sertifika ve Diploma Eğitimi Veren Okullar

Cornerstone International Community College of Canada (Cornerstone College – CICCC) Toronto School of Management (TSoM)
Ilac International College Algonquin College
Humber College Georgian College
George Brown College Vanwest College
Fanshawe College

11. Kanada Sertifika ve Diploma Programları Fiyatları

Program fiyatları özel kolejlerde devlet kolejlerine kıyasla daha uygundur. Ancak burada dikkat etmeniz gereken en önemli unsur; bu programlardan sonra ek bir çalışma izni için başvurma hakkınızın olup olmamasıdır. Kanada’da Kolej eğitimi alan tüm öğrenciler, eğitimleri sırasında haftada 20 saat çalışma iznine sahip olmaktadır.

Kanada’da sertifika ve diploma programlarının fiyatlar; okula, program türüne, programın süresine göre farklılık göstermektedir. Özel Kolejlerde 24 haftalık sertifika program fiyatları 4.500 CAD’dan başlarken; 109 haftalık programların fiyatları 8.500 CAD’a kadar çıkabilmektedir. Devlet Kolejlerinde yıllık program fiyatları 9500 CAD ila 22.000 CAD arasında değişmektedir.

12. Kanada Sertifika ve Diploma Programları için Başvuru Dönemleri Nedir?

Kanada Sertifika ve Diploma programları için başvuru tarihleri esnektir ve yılda 4 dönem başvuru yapılabilmektedir.  Kanada Sertifika ve Diploma programlarına katılmak istiyorsannız, özellikle vize sürecini göz önünde bulundurmanız ve eğitiminizin başlangıç tarihinden en az 8 ay önce başvurunuzu tamamlamış olmanızı öneririz.

 

13. Kanada Sertifika ve Diploma Programları için Gerekli Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Kanada Sertifika ve Diploma programlarına başvurularda evraklar bölüme, okula göre farklılık göstermekle birlikte, aşağıda yer alan belgeler hemen hemen tüm başvurularda sunulmalıdır.

  • • Geçerli Pasaport
  • • Lise veya ön lisans/lisans diploması
  • • Transkript
  • • TOEFL/IELTS skoru
  • • CV
  • • Niyet Mektubu
  • • Referans Mektubu

 

14. Kanada Sertifika ve Diploma Programları için Vize İşlemleri

Okuldan kabulünüzü aldıktan sonra Kanada öğrenci vizesine başvurmanız gerekecektir. Kanada Sertifika ve Diploma programlarına katılacaksanız S1 Vizesi (Study Permit) almanız gerekecektir. 

Özellikle son yıllarda Türk öğrenciler için Kanada vizesi alabilmenin oldukça zor ve yorucu olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Okul kabulünüz, vize almanızı garantilemez. Vize tamamen ayrı bir süreçtir. Kanada vize başvuru evraklarınızı hazırlarken PR Yurtdışı Eğitim’in profesyonel vize danışmanlarından mutlaka yardım almanızı öneriyoruz. PR Yurtdışı Eğitim olarak Kanada vize başvurusunda bulunacak tüm öğrencilerimize ücretsiz vize başvuru danışmanlığı veriyoruz.

 

15. Kanada Sertifika ve Diploma Programları Danışmanlığı Hangi Hizmetleri Kapsar?

15.1. Ön Görüşme Süreci

15.2. Vizeye Uygunluğun Değerlendirilmesi

15.3. Öğrencinin/Sponsorunun Bütçesinin Değerlendirilmesi

15.4. Eğitim Süresinin Değerlendirilmesi

15.5. Dil Yeterliliğinin Değerlendirilmesi

15.6. Karar Süreci

15.7. Okul Başvuru Süreci

15.8. Okul Kabul Sonrası Okula Kayıt Depozitosunun Ödenmesi

15.9. Kanada Vize Başvuru Süreci

15.10. Yolculuk Öncesi Hazırlık

15.11. Konaklama Desteği

15.12. Öğrenci ile İletişimin Devam Ettirilmesi

 

Kanada Sertifika ve Diploma programları danışmanlığı kapsamında, öğrencilerimizin tüm işlemleri ile yakından ilgileniyor; Kanada’ya gitmeden önce ve gittikten sonra karşılaşabilecekleri tüm problemleri önlemek adına öğrencilerimize yardımcı oluyoruz. Danışmanlık hizmet kapsamımız ile ilgili ayrıntılı bilgi aşağıda yer almaktadır.

15.1. Ön Görüşme Süreci

Kanada’da eğitim planlıyorsanız, mevcut eğitim durumunuzun, eğitim alt yapınızın, eğitim dönemlerinizdeki başarılarınızın, dil seviyenizin, ihtiyaçlarınızın, beklentilerinizin ve kariyer hedeflerinizin, tercih edeceğiniz program ve okullar için değerlendirilmesi gerekir.

15.2. Vizeye Uygunluğun Değerlendirilmesi

Başvuracağınız programın türüne ve süresine göre değerlendirme yapılır. Mevcut ise daha önceki seyahat hikayeleriniz, eğitim alt yapınız ile tercih edeceğiniz programın bağlantısı, vize başvurusu için bütçenizin yeterli olup olmadığı, gerekli evrakı temin edip edemeyeceğiniz, ülkeniz ile olan bağınız vize başvurunuz için değerlendirilir.

15.3. Öğrencinin/Sponsorunun Bütçesinin Değerlendirilmesi

Planladığınız eğitim programının maliyetleri, eğitim sürecinde ihtiyacınız olacak yaşam maliyetleri ve barınma giderleri için, sizin veya sponsorunuzun eğitim süreci için ayrılan bütçesi değerlendirilir. Hedeflediğiniz eğitim programınıza ve bütçenize göre en uygun program alternatifleri ve okullar belirlenir. Burs veya özel indirim olanaklarından yararlanıp yararlanamayacağınız tespit edilir.

15.4. Eğitim Süresinin Değerlendirilmesi

Mali durumunuzun ayarlaması, mevcut eğitim durumunuz, vize süreçlerinin güncel işleyişi, okulların kabul kriterleri, başvurunuzun sonuçlanma süresi ve planladığınız eğitimin başlangıç tarihi dikkate alınarak Kanada’daki eğitiminize ne zaman başlayabileceğiniz tespit edilir.

15.5. Dil Yeterliliğinin Değerlendirilmesi

Eğer dil yeterliliğinizi kanıtlayacak, uluslararası geçerliliğe sahip (IELTS, TOEFL, PTE) güncel bir sınav puanınız yok ise dil seviyenizi online bir sınav ile tespit edebiliriz. Sınav sonucunuza göre hangi okullara ve programlara ne zaman başvurabileceğinizi değerlendiririz. Bu durumda bir programa başlamadan önce dil yeterliliğini sağlayabilmeniz için sizi bir akademik İngilizce programına yönlendirebiliriz.

15.6. Karar Süreci

Değerlendirmelerimiz neticesinde elde ettiğimiz sonuçlara göre size şehir, üniversite ve kolejler nezdinde karşılaştırmalı bir analiz sunarız. Bu aşamada eğitim hedeflerinize en uygun okullar ve programlar listelenir. Bu aşamada, kabul şansımızın en yüksek olduğu okullar ile iletişime geçer ve başvurunuz için gerekli ek bilgileri alırız. Ayrıntılı son değerlendirme neticesinde size en uygun kolej veya üniversiteye karar veririz. Programınızın başvuru detaylarını, maliyetlerini ve eğitim sürecince ihtiyacınız olacak bütçeyi tespit ederiz.

15.7. Okul Başvuru Süreci

Gitmek istediğiniz şehir, okul ve sertifika&diploma programı belirlendikten sonra okula başvuru sürecinize başlarız. Gerekli evrakların doğru zamanda ve en doğru şekilde toplanması için akademik danışmanlarımız size gerekli evrak listelerini ve örnek belgeleri iletir.

15.8. Okul Kabul Sonrası Okula Kayıt Depozitosunun Ödenmesi

Başvurulan okuldan ön kabulünüz geldikten sonra okulun istediği kayıt depozitosu okula ödenir. Ödemeniz okulun hesabına geçtikten ortalama 1 hafta sonra kabul mektubunuz gelir. Ardından asıl kabul mektubunuz size gönderilir ve bu mektup ile Kanada vize başvuru süreciniz başlar.

15.9. Kanada Vize Başvuru Süreci

PR Yurtdışı Eğitim Danışmanlığının tecrübeli vize danışmanları eğitim türünüze uygun vize evrak listesini ve örnek belgeleri sizinle paylaşır. Hazırladığınız evraklar başvuru süreciniz öncesinde vize danışmanlarımız tarafından detaylı şekilde incelenir. Eksiksiz ve doğru şekilde teslim edilmiş belgeler ile vize danışmanlarımız Başvurunuzu gerçekleştirir, randevunuzu alır ve başvuru dosyanızın konsolosluktaki işlem aşamalarını takibe alır.

15.10. Yolculuk Öncesi Hazırlık

Vize başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını takiben okula vizenizin çıktığı bilgisi verilir. Ardından konaklama, öğrenci sigortası, havaalanı karşılama ve uçak bileti rezervasyonunuz organize edilir.  Okulun kalan ödemesi ve konaklama ücreti (tercihe bağlıdır) faturadaki tutara göre okula transfer edilir. Bu aşamada genellikle okul ücretinin yarısı veya bazı okullarda tamamı, konaklama ücretinin de en az 1 ayı okula transfer edilmelidir.

15.11. Konaklama Desteği

Konaklamanızın organizasyonuna başlar ve tercihinize göre kalacağınız yurt, ev, apart organize edilir. Ardından size konum/adres bilgisi dahil olmak üzere tüm detayları sağlar ve havaalanından ayrıldıktan sonra (transfer hizmeti almayan öğrenciler için) oraya nasıl ulaşabileceğiniz bilgisini veririz. Bu süreçte yanınıza almanız gereken evrak ve eşyalar konusunda da bilgilendirilirsiniz.

15.12. Öğrenci ile İletişimin Devam Ettirilmesi

Eğitim Süreciniz boyunca PR Yurtdışı Eğitim danışmanları sizinle aileniz ile ve okulunuz ile düzenli irtibatta olur. Akademik gelişiminizi takip eder ve tüm sürecin planlandığı şekilde olmasını sağlamaya çalışır. Eğitim veya konaklama süresince herhangi bir problem olması halinde okul yetkilileri ile hızlıca iletişim kurar ve gerekli değişikliklerin yapılmasına yardımcı olur.

 

16. Kanada Sertifika ve Diploma programları ne kadar sürer?

Kanada Sertifika ve Diploma programlarının süresini, başvuru yaptığınız programın türü belirler. Programlar 1 aydan başlayarak 3 yıla kadar sürebilmektedir.

 

17. Kanada Sertifika ve Diploma programlarında Çalışma Hakkı

Kanada Sertifika ve Diploma programlarında Çalışma Hakkı devlet kolejlerinde 1 senelik programlarda eğitim süresince yarı zamanlı çalışma şeklinde, eğitimden sonra da 1 yıl tam zamanlı çalışma şeklinde olmaktadır. Özel Kolejlerde ise eğitim sürsince part-time ve staj süresince (Co-Op dönemi) de genellikle eğitim süreniz kadar tam zamanlı çalışma hakkına sahip olursunuz.

 

18. Kanada Sertifika ve Diploma programları için yaş sınırı nedir?

Kanada Sertifika ve Diploma programları için en az 18 yaşında olma koşulu vardır. Genel itibari ile üst yaş sınırı bulunmamakla birlikte başvuru yapacağınız programa özel olarak yaş kısıtlamaları olabilmektedir.

 

19. Kanada devlet koleji ve özel kolej arasındaki farklar nelerdir?

Kanada devlet koleji ve özel kolej arasındaki en belirgin farklar bünyelerinde sundukları programlar, program fiyatları, kabul koşulları ve çalışma izinleridir. Özel kolejler 6 ay gibi daha kısa süren ve genellikle daha ekonomik programlar sunmaktadır. Özel kolejlerin bünyesinde sunulan programların büyük bir kısmı sektörel talebe göre oluşturulan özel müfredata sahip programlardır. Devlet kolejleri ise en az 8 aylık programlar sunar ve eğitim ücretleri özel kolejlere kıyasla daha pahalı, dil yeterlilikleri için seviye gereksinimleri daha yüksektir. Devlet kolejlerinde 1 yıllık bir programın bitiminde 1 yıllık çalışma, 2 yıllık bir programın bitiminde de 3 yıllık bir çalışma izni alabilirsiniz. Ancak özel kolejlerde ise böyle bir durum yoktur.

 

20. Kanada Sertifika ve Diploma programları için gerekli İngilizce seviyesi nedir?

Kanada Sertifika ve Diploma programları, belirli bir alana yönelik profesyonellik gerektiren eğitimlerdir. Bu nedenle bu programlara başvurabilmek için belirli bir düzeyde İngilizce bilginiz olması gerekir. Gerekli İngilizce seviyesi programdan programa değişmektedir. Ancak genel olarak gerekli minimum İngilizce seviyesi, genellikle B2 düzeyindedir. Geçerli bir IELTS, TOEFL, Duolingo, PTE sınav puanlarınız var ise İngilizce yeterliliğinizi kanıtlamak adına bu belgelerinizi başvuruda kullanabilirsiniz. Yeterli seviyede İngilizceniz yok ise, kolejlerin Pathway programlarına katılarak dil eksiğinizi tamamlayabilirsiniz. Bu süreç aynı zamanda İngilizce hazırlık eğitim sürecidir ve sonrasında sertifika veya diploma programınıza başlayabilirsiniz.

 

21. Kanada’da çalışarak ne kadar kazanabilirim?

Kanada Hükümeti, sertifika ve diploma programlarına katılan öğrencilere çalışma hakkı sunar. Bunun nedeni öğrencilerin masraflarını karşılayabilecek kadar parayı kazanmalarına destek olmaktır. Haliyle yabancı öğrencilerin çalışma saatleri, eğitim süreçlerini de aksatmayacak şekilde yaşam masraflarını temel seviyede karşılayabilecek şekilde ayarlanmıştır. Kazanabileceğiniz saatlik ücretler, bulunduğunuz konuma göre farklılık gösterebilmektedir. Genel itibari ile büyük şehirlerde saatlik asgari ücret 14,85 CAD’dır (Kanada Doları).

 

22. Kanada’da ne tür işlerde çalışabilirim?

Eğitim süreniz boyunca haftada 20 saat yasal çalışma hakkınız olduğu için Kanada’da her türlü işte çalışabilirsiniz. Bununla birlikte geçerli bir sertifikanız, diplomanız veya bir uzmanlığınız yok ise genellikle ilk senenizde uzmanlık gerektirmeyen temizlik, garsonluk, kasiyerlik, reyon görevlisi gibi işlerde çalışarak masraflarınızın bir kısmını karşılayabilirsiniz. Co-Op dönemlerindeki çalışma part-time çalışmadan farklı olarak eğitim aldığınız alan üzerine olmaktadır.

 

23. Bütçem Yeterli Değil İse Kanada’da Hem Çalışıp Hem Okuyabilir miyim?

Kanada’da sertifika ve diploma programlarında eğitim almak isteyen öğrenciler için tek maliyet okul ücretleri değildir. Yaşam masrafları, barınma gibi ek maliyetler de dikkate alınmalı ve bütçe belirlenir iken bu giderler de hesaba katılarak hareket edilmelidir. Her ne kadar sertifika ve diploma programlarında çalışma hakkınız olsa da vize başvuru kuralları gereği, eğitim döneminiz boyunca tüm okul masraflarınızı ve yaşam masraflarınızı karşılayabilecek finansal duruma sahip olmanız gerekir. Örneğin, 1 yıllık bir program maliyeti 8.500 CAD ise, bu durumda 1 yıllık konaklama ve yaşam masraflarınızı da karşılayabileceğiniz bir bütçenizin ek olarak bir kenarda bulunması gerekir. Bu bütçe, eğitim alacağınız bölgeye göre değişmekle birlikte Kanada’da eğitim ücreti dışında, 1 yıllık bir yaşam maliyeti için en az 14.000 CAD bütçe ayırmanız önerilmektedir. 

24. Kanada Sertifika ve Diploma programlarında eğitim sonrasında çalışma hakkımı uzatabilir miyim?

Kanada Hükümetinin Post Graduation Work Permit’i (PGWP) uzatmanız gerektiğini belirtiyorsa uzatabilirsiniz.


shape
shape

Bilgi İstek Formu